28 Haziran 2010 Pazartesi

SİVAS 93 KATLİAMI’NDA YİTİRİLEN SANATÇILAR, AYDINLAR VE YAZARLAR
NHKM’DE ANILACAK.

2 Temmuz 1993’te Madımak otelini ateşe veren yobazların yaktıkları; Asım BEZİRCİ, Behçet AYSAN, Metin ALTIOK, Hasret GÜLTEKİN, Uğur KAYNAR, Asaf KOÇAK, Nesimi ÇİMEN gibi 33 sanatçı, aydın ve yazar aynı günün yıldönümü olan 2 Temmuz 2010’da, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin bahçe sahnesinde Pir Sultan Abdal deyişleri, şiirleri ve türküleri ile anılacak.

Tiyatro oyuncuları, Orhan AYDIN, Metin COŞKUN, Ender YİĞİT, Ayşegül ALPAK, Cansu FIRINCI, Şair Efe DUYAN şiirlerle, Ufuk KARAKOÇ ve Emin İGÜS’ün Pir Sultan ABDAL deyişleri ve türküleri ile katılacakları etkinlik, ‘Sivas 93’ belgeselinin gösterimi ile son bulacak.

Etkinliğe katılan sanatçılar adına yapılan açıklamada;

“Bu gün katillerin halen elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaştığı gerçeği ile yüz yüzeyiz. Ne kaldı geriye diye bir soru yöneltildiğinde görülen odur ki AKP, Sivas katillerinin koruyucusu, savunucusu, besleyicisi durumundadır. Aradan 17 yıl geçmesine karşın, Madımak otelinin bir ‘İnsanlık tarihi’ müzesine dönüştürülmemiş olmasının asıl nedeni de budur. İçlerinde insan katillerini barındıran bir siyasi parti ne kadar demokrasi ve insan hakları savunucusu olursa, AKP de o kadar demokrasi ve İnsan hakları savunucusudur. Sivas’ta ateşe verilenler bizim canlarımızdır ve hesapları soruluncaya kadar bu acı bu zulüm dinmeyecektir.” denildi.

Katliamın 17. yılında “NE KALDI GERİYE” adıyla yapılacak etkinlik saat 21.00’da NHKM/ Kadıköy’ün bahçe sahnesinde katılımcılarla buluşacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder